Karetní hrySpolečenské hryStolní hry

Karetní hra Království Valerie – recenze

Dětský eshop pro rodiče i děti


Království Valerie: Karetní hra přináší do světa deskových her nejenom poutavý zážitek, ale i otázku: Může házení kostkou rozhodnout o osudu celé země? V případě Království Valerie, umně navržené kostkově-karetní hry, je odpověď bezesporu ano. Adaptovali jsme se do prostředí Království Valerie, abychom tvořili družinu, získávali území a čelili nepřátelům, kteří nás čekají za každým hodem kostky.

Osud země je ve hráčových rukou, přičemž každý hráč zastupuje šlechtice, jehož nárok na vládu rozhoduje o získaných územích, poražených příšerách a sestavené družině. Věrní následníci jsou klíčem k úspěchu, generují zdroje a pomáhají dosáhnout ušlechtilých cílů. Království Valerie okouzlí hráče nejen svými pohodovými pravidly, ale také nekonečným proudem akce, který vás udrží ve středu dění.



Hráči hodí kostkami, aktivují své postavy a neustále se pohybují vpřed. Autor, Isaias Vallejo, skvěle propojil herní mechanismy, známé z jiných deskových her, a vytvořil tak jedinečný zážitek. Hrdinové, monstra, panství – všechno je před vámi, a vaše taktické rozhodnutí mají zásadní dopad na vývoj partie. Království Valerie se nezasekne při vysvětlování pravidel a rychle vás vtáhne do hry.

Grafický design od Mihajla Dimitrievskiho je specifický, ale podtrhuje atmosféru hry. Karty jsou přehledné, ikonografie je intuitivní, a celkový vizuální dojem je osvěžující. Kromě základní varianty nabízí Království Valerie i různé moduly a rozšíření, které obohacují zážitek.

Celkově lze říci, že Království Valerie: Karetní hra je nejen skvělou deskovou hrou, ale také vizuálním zážitkem. Přátelská atmosféra, neustálý pohyb, variabilita a přívětivá pravidla dělají z této hry ideální titul pro všechny deskoherní nadšence.



Prohlédněte si veškeré naše rubriky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *